Skip to main content

Back to Basics: Manieren om foundation perfect aan te brengen

Malena Harbers | Van de experts | jun. 10, 2019
Gerelateerde artikelen
Van de experts
Industry Insider: Al je vragen over polisher beantwoord
Van de experts
Reiniging 101: Alles wat je moet weten
Van de experts
Alles wat je moet weten over sporten met make-up

Als het gaat om het verbergen van imperfecties van de huid, kan foundation wonderen verrichten. Maar het creëren van een natuurlijke teint kost wat moeite. “Of je nu op zoek bent naar een gloed, een matte basis of langdurige dekking, je moet altijd rekening houden met je huidtype, in hoeverre je huid na verloop van tijd gaat glimmen en hoe vaak je je huid aanraakt en het er uiteindelijk afveegt,” adviseert make-upartist Sonia Deveney. “Pas hier dan je foundationformule op aan.” Hier volgt ons spiekbriefje voor een onberispelijk resultaat.

Voor een gloed

Hiervoor heb je een crème of vloeibare foundation voor nodig. Ze kunnen heel eenvoudig gemengd worden, dus werkt het het beste als je het met je vingers aanbrengt. “Heb je een probleem- of vette huid, biedt een transparante, glanzende foundation niet voldoende dekking en ziet het er zweterig uit in plaats van fris en stralend. Kies daarvoor in de plaats dus voor een semi-matte formule,” zegt Deveney. Probeer SHISEIDO Synchro Skin Glow Luminizing Fluid Foundation voor een fluwelige sluier van kleur over je hele gezicht.

“Breng een crème- of vloeibare illuminator aan op de jukbeenderen, de cupidoboog, wenkbrauwboog en brug van de neus voor een gecontroleerde gloed,” voegt Deveney toe. Dep concealer op puistjes. “Dit minimaliseert het gebruik van concealer aangezien foundation de meeste probleemgebieden eerst aanpakt. “Heb je een gecombineerde huid? Breng dan eerst een gloed bevorderende primer aan op je hele gezicht alvorens een transparante, matte basis aan te brengen of je foundation met een serum te mengen voor een gezonde uitstraling. Normale of droge huid? Kies een foundation als SHISEIDO Future Solution LX Total Radiance Foundation die zorgt voor een stralende gloed.

Voor een matte finish

Voor een matte finish

“Kijk eerst hoe droog je huid is en voeg een hydraterende primer, serum of rijke moisturizer toe aan en mix de formule als dat nodig is om schilfers te voorkomen,” zegt Deveney. "Gebruik voor een transparante basis een vloeibare, mat makende formule. Breng voor een betere dekking een zwaardere vloeibare foundation aan en breng er met losse poeder en een poederdons een laagje op aan, druk daarbij het product in de huid.” Breng beiden aan met een kwast voor een vlekkeloos, gepolijst resultaat. Gebruik voor een problematische huid een olievrije poederfoundation, zoals SHISEIDO Matifying Oil-free Compact Foundation, die de poriën en glans vermindert zonder de huid uit te drogen.

Voor langhoudende dekking

“Breng een langhoudende foundation altijd aan met een kwast of vochtig sponsje,” raadt Deveney aan. “De consistentie droogt heel snel. Dus het is moeilijk om met je vingers een glad resultaat te bereiken. Veeg eerst mogelijk overtollig product af aan de brush of spons, breng de foundation aan op de wangen, kin en voorhoofd, blend één zone tegelijk. "Gebruik rond de ogen een hydraterende basis en breng daar overheen dan een concealer aan,” voegt Deveney toe. “Hetzelfde geldt dat als er te veel product is aangebracht op de neus het er gekunsteld uitziet. Gebruikt dus de rest van het product dat op je brush zit om het over je neus uit te vegen.”

Gebruik als je een droge huid hebt geen langhoudende producten. Probeer daarvoor in de plaats een transparante matte foundation, zoals SHISEIDO Synchro Skin Lasting Liquid Foundation, die je aanbrengt over een hydraterende primer en een rijke moisturizer. “Fixeer de basis eenvoudigweg met een poeder zodat deze langer blijft zitten,” adviseert Deveney.