Respect oceans, protect beauty

RESPECTEER OCEANEN & BESCHERM MET BEAUTY

Door de unieke geografische ligging van Japan, op het kruispunt van verschillende zeeën, zet Shiseido zich in om het bewustzijn over het belang van het behoud en respect voor mariene ecosystemen voortdurend te vergroten.

HET BEHOUD VAN DE OCEAAN

In 2024 zet het merk Shiseido zich in voor het Europese initiatief voor het behoud van de oceanen en ondersteunt het project M.A.R.E (Marine Adventure for Research & Education) dat wordt geleid door de Centro Velico Caprera Foundation met de wetenschappelijke samenwerking van One Ocean Foundation.

EEN UNIEKE EXPEDITIE NAAR DE MEDITERRAANSE ZEE

OBSERVATIE VAN MARIENE GEZONDHEID

Het project M.A.R.E 2024, dat wordt ondersteund door de EMEA regio van het merk Shiseido, heeft verschillende belangrijke doelstellingen:

Bijdragen

aan het begrijpen en behouden van de mariene biodiversiteit door een uitgebreide kaart te maken van de verspreiding en aanwezigheid van bedreigde soorten.

Stimuleren

van wetenschappelijke samenwerking en ontwikkelen van een gemeenschappelijk handvest voor best practices door het aanbieden van een gratis, open platform voor onderzoekers, studenten en instellingen om kennis en bronnen te delen.

Beoordelen

van het verontreinigingsniveau in de Middellandse Zee en de wetenschappelijke gemeenschap voorzien van essentiële gegevens over verschillende persistente chemische verontreinigende stoffen.

Verspreiden

van onderzoeksresultaten en vergroten van het bewustzijn onder een divers publiek door middel van digitale evenementen en communicatie-initiatieven

VOOR EEN BETERE WERELD

Shiseido streeft er al meer dan 150 jaar naar om over de hele wereld cosmetica van hoge kwaliteit aan te bieden op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Onze formules zijn niet alleen geïnspireerd op de natuur, maar Shiseido zet zich ook in voor het behoud van het milieu - zo heeft de groep de eerste hervulbare verpakking al in 1926 op de markt gebracht.

SHISEIDO X M.A.R.E. PROJECT