Skip to main content

Industry Insider: Al je vragen over polisher beantwoord

Van de experts | jun. 10, 2019
Gerelateerde artikelen
Van de experts
Reiniging 101: Alles wat je moet weten
Van de experts
Beauty 101: Hoe gebruik je gezichtsolie
Editor’s Picks
Redder van de huid: Wat is huidweerstand?

“Polisher” is één van die ‘buzzwords’ binnen de beauty-industrie dat vaak wordt gebruikt, maar zelden wordt uitgelegd. Beauty-goeroes beweren dat het wekelijks polijsten van je huid deze stralenderr, frisser en helderder maakt. Maar wat is nu de beste manier om zeker te weten dat je je polijster op de juiste manier gebruikt? Helpt het tegen huidveroudering? En wat moet je doen wanneer je een zeer vette huid hebt, en snel last van puistjes? We hebben navraag gedaan bij de experts en hebben zelf onderzoek gedaan om je alles te kunnen vertellen over wat een polisher nu eigenlijk doet voor je huid – en waarom je 'm dolgraag wilt toevoegen aan je beauty routine.

Wat is een polisher?

Een huid polisher is de term voor elke exfoliërende techniek die dode huidcellen verwijdert. Deze variëren van huidscrubs, die exfoliërende korreltjes bevatten, tot microdermabrasie-behandelingen - cosmetische huidbehandelingen die tekenen van ouderdomsvlekjes, pigmentatie, acne en een doffe uitstraling kunnen helpen verbeteren.

Wat doet een polisher?

“Een huidpolisher voor thuis wordt gebruikt als onderdeel van je beauty routine om de huid te helpen voorbereiden,” legt Thalia Phamova uit, SHISEIDO UK National Makeup Artist. “Het helpt om onzuiverheden te verwijderen, die puistjes kunnen veroorzaken,” zegt ze. “Een goede polisher maakt de huidtint egaal en je gezichtsteint helderder.”

WASO Soft + Cushy Polisher is ontworpen om mild te zijn voor jou en voor de planeet, en bevat tofu voor extra gladheid, om je huid een frisse start te geven. Deze milde polisher, met een formule die speciaal is ontwikkeld om problemen van de jonge huid zoals droogheid, vettigheid en zichtbare poriën tegen te gaan, helpt op den duur een fris en gezond uitziende, stralende huid te laten zien.

Wat doet een polisher?

Hoe zit het met het milieu?

Er is de laatste tijd veel te doen over de schade die de minuscule plastic bolletjes in sommige exfoliërende producten aan het milieu kunnen toebrengen. Milieu-activisten zeggen dat deze schadelijk kunnen zijn voor het onderwaterleven. We geloven in respect voor het milieu, evenals voor je huid, en daarom raden we een plantaardige polisher aan zoals WASO Soft + Cushy Polisher, die sojaboon bevat voor een extra gladde huid. Tofu is een essentieel ingrediënt in de Japanse food art Washoku, dat wordt gemaakt van sojabonen en lecithine bevat, dat van nature voorkomt in de celwanden van de huid. Dit helpt je huid er gezond en glad uitzien.

Helpen polishers tegen huidveroudering?

Helpen polishers tegen huidveroudering?

“Nee,” zegt Phamova. “Maar ze kunnen wel helpen met een versnelde oppervlakte-vernieuwing van de huid.” Dit kan betekenen dat je teint er egaal en helder uitziet - allebei tekenen van een jonge, gezond uitziende huid.

En je poriën dan?

“Een goede polisher dringt door in je poriën en verwijdert alle onzuiverheden die later puistjes kunnen veroorzaken,” zegt Phamova. Wanneer je open of zichtbare poriën hebt, of wanneer je een oudere huid hebt waar de poriën van nature groter zijn, werkt een exfoliator voor het gezicht nog effectiever. Dit betekent dat je veel minder product hoeft te gebruiken, en minder vaak, dus doe het rustig aan.

Kun je ook teveel polijsten?

“Absoluut,” zegt Phamova. “Gebruik een milde exfoliator, zoals WASO Soft + Cushy Polisher, met plantaardige cellulose-korreltjes in een romige, tofu-achtige formule die verzachtend werkt op de huid.” Gebruik slechts éénmaal per week wanneer je een gevoelige huid hebt. Gebruik éénmaal per twee weken wanneer je huid ouder en droger is. Voor sommige jongere huidtypen kun je om de dag een exfoliator gebruiken, maar let goed op hoe je huid reageert. Een vette huid die snel last heeft van puistjes kan baat hebben bij tweemaal per week gebruik van exfoliator voor het gezicht. Kijk wat je huid nodig heeft, en pas je routine daar gewoon op aan.

Hoe lang moet je je huid exfoliëren telkens wanneer je de polisher gebruikt?

Het polijsten van je huid kan verslavend werken – wie wil er immers geen zachtere, gladdere en heldere huid? Maar Phamova waarschuwt ons om het rustig aan te doen. Slechts een paar seconden polijsten één- of tweemaal per week, en zeker niet langer dan een minuut, en je huid voelt weer zijdezacht aan.

Hoe moet je WASO Soft + Cushy polisher gebruiken?

Maak de huid na de reiniging eenvoudig nat met lauwwarm water (lauwwarm is de meest vriendelijke temperatuur voor je huid, controleer dus of deze niet te heet of te koud is). Breng een druppel ter grootte van een kers WASO Soft + Cushy Polisher aan op een handpalm. Deze zachte, kussenachtig als tofu aanvoelende en unieke polisher bevat drie soorten scrubbende bestanddelen, allemaal biologisch afbreekbaar, in verschillende vormen en maten. Ze dringen door in de poriën en ruwe, ongelijkmatige huidcontouren, en houden talg en onzuiverheden vast, zodat de huid wordt gepolijst zonder extra druk te hoeven zetten.

Masseer zachtjes met de vingertoppen over je hele gezicht in kleine, cirkelvormige bewegingen. Vermijd de mond en de fijne huid rondom je ogen. Doe dit een paar seconden, en spoel vervolgens af met koud of lauwwarm water. Dep je gezicht droog (nooit wrijven) met een zachte, schone handdoek.

Kun je je huid polijsten, ongeacht je leeftijd?

“Ja, maar je huid reageert verschillend afhankelijk van je leeftijd,” zo zegt Phamova. “Een jongere huid is vaak meer uit balans en is vaak vettiger, en heeft daarom baat bij tweemaal per week milde scrub.” Een oudere huid daarentegen is vaak wat droger en heeft minder snel verstopte poriën. Daarom is een milde polisher eens per twee weken meestal het beste om je huid een stralende gloed te geven.