Skip to main content

Beauty 101: Hoe gebruik je gezichtsolie

Van de experts | jun. 10, 2019
Gerelateerde artikelen
Van de experts
6 Insider tips voor het aanbrengen van serum
Van de experts
Back to Basics: Manieren om foundation perfect aan te brengen
Van de experts
Industry Insider: Al je vragen over polisher beantwoord

Gezichtsolie is al een paar jaar het product van de beautygoeroe en dat is geen wonder. Niets anders zorgt voor die gezonde, jeugdige gloed en textuur. Dit is echter niet zomaar een moderne trend. Oliën worden al eeuwenlang gebruikt om de huid glad te maken, te voeden en te hydrateren. De legende gaat dat Cleopatra een mengsel van de melk van een jonge ezel met verse honing en amandelolie gebruikte om haar huid er mooi en dauwfris uit te laten zien.

Een prachtige erfenis

Japanse geisha's (die mysterieuze vrouwen die hun hele leven aan de kunst van schoonheid hebben gewijd) stonden bekend om schoonheidsrituelen die bestonden uit kruidenoliën, vooral camelia-olie. Die wordt traditioneel gebruikt als make-up remover en reiniger dankzij het vermogen om de huid zacht te maken en tegelijkertijd vuil en make-uprestanten op te lossen. Nu wordt het in veel producten van SHISEIDO gebruikt om de huid te hydrateren en een verleidelijke geur toe te voegen.

Maar als het allemaal nieuw voor je is of als je gewoonweg meer over gezichtsoliën te weten wilt komen, wat is dan de beste manier er een in je huidverzorgingsroutine op te nemen? En hoe gebruik je de olie met andere producten zodat je huid er prachtig en niet vet uitziet? Onze beauty-expert heeft alle antwoorden...

Keuzes, keuzes

Hoe kies je in een verzadigde markt de beste gezichtsolie voor jouw huidtype en levensstijl? Thalia Phamova, SHISEIDO UK National Makeup Artist, raadt aan om vooral op het huidtype te letten. Oliën kunnen een sterk effect op de huid hebben dus het is verstandig om er één te kiezen die bij je teint past. “Voor een droge huid is arganolie ideaal,” adviseert ze. “Of probeer jojoba- of teunisbloemolie als je wilt dat het product snel intrekt. Deze oliën werken altijd goed als je huid soms droog aanvoelt en kriebelt en je een gemakkelijk oplossing wilt.”

Wat als je een vette huid hebt?

Verrassend genoeg werken gezichtsoliën goed op een vette huid aangezien ze hydratatie bieden zonder de huid van alles te ontdoen. Ze herstellen ook het evenwicht van de talgproductie. Dit betekent dat ze je natuurlijke vetheid in de hand houden. "Rozemarijn- en salie-olie helpen de vetheid van je huid te verminderen,” zegt Phamova. “Voor een huid met veel acne raad ik tea tree-olie aan vanwege de ontsmettende eigenschappen,” voegt ze toe.

Kun je oliën combineren?

Absoluut. Generaties van vrouwen over de hele wereld hebben altijd al kruiden- en etherische oliën met elkaar gemengd voor luxueuze en effectieve schoonheidsbehandelingen. Probeer voor een echt fijne en voedende gezichtsolie SHISEIDO Future Solution LX Replenishing Treatment Oil met een unieke mix van zes ultrarijke, luxueuze oliën. Voedende teunisbloemolie, jojoba-olie en macadamianoot-olie worden gemengd met hydraterende argan-olie, saffloerolie en Japanze Yuzu-olie voor een huidkalmerende behandeling met een heerlijke delicate geur. “Ik vertrouw op deze gezichtbehandelingsolie om echt te hydrateren. Niet alleen mijn huid maar ook nagels, nagelriemen en mijn haar,” geeft Phamova toe. "Het ruikt ook heerlijk!”

De anti-aginge voordelen van de juiste olie liggen in hun vermogen om de huid zacht en sterk te maken. SHISEIDO Future Solution LX Replenishing Treatment Oil bijvoorbeeld beschermt ook tegen omgevings aggressoren uit de omgeving dankzij het exclusieve Skingenecell 1P-ingrediënt.

Wanneer moet je gezichtsolie aanbrengen?

“Een olie heeft de neiging om aan het oppervlak van de huid te blijven en penetreert niet zo diep als een serum of moisturizer, dus het is raadzaam om het ofwel als laatste aan te brengen of het met andere producten te mengen,” zegt Phamova. De jury is er nog niet over uit wat de beste volgorde is: Softener - Serum - Olie - Moisturizer of Softener - Serum - Moisturizer - Olie (Phamova geeft de voorkeur aan de eerste maar onze Beauty Editor aan de laatste), dus kijk wat het beste werkt voor jou.

Wat ook goed werkt is een paar druppels olie door je nachtcrème te mengen omdat het de huidkalmerende eigenschappen van de crème een boost geeft. “Ik vind het fijn olie aan mijn moisturizer toe te voegen aangezien het mijn huid een fluweelachtig gevoel geeft,” zegt Phamova. Je kunt zelfs een paar druppels SHISEIDO Future Solution LX Replenishing Treatment Oil toevoegen aan je bodylotion voor een zijdeachtige huid over je hele lichaam.

Kan ik gezichtsolie gebruiken voor de glossy make-uptrend?

Ja, maar wees voorzichtig. En breng het altijd aan voor de make-up als onderdeel van je huidverzorgingsroutine. “Olie aanbrengen over je make-up werkt misschien niet zo goed vanwege de functionaliteit. De olie kan de make-up eronder verplaatsen en dan kan het er rommelig uit gaan zien,” waarschuwt Phamova. Hetzelfde gebeurt als je make-up direct op een gezicht probeert aan te brengen dat net “ingeolied” is. Dus breng het of 's nachts aan of wacht in ieder geval 10 minuten voordat je make-up aanbrengt, afhankelijk van hoe absorberend je gezichtsolie is.

Meng daarna een druppel van je favoriete behandelolie door je foundation en breng het geheel op je gezicht aan voor een egaal, smetteloos en dauwfris effect. SHISEIDO Future Solution LX Replenishing Treatment Oil is hier perfect voor aangezien dit product een zijdeachtige textuur heeft die zich gemakkelijk laat bewerken. Toch op zoek naar een extremere versie van die glanzende look? Onthoud, als je huid regelmatig gevoed wordt met een behandelolie wordt het gemakkelijker om een glanzende teint te krijgen in plaats van de olie op de buitenste laag van je make-up aan te brengen. Denk eerst huidverzorging en daarna make-up. “Leg de lat een tikje hoger en gebruik een romige highlighter voor extra gloed in plaats van olie,” stelt Thalia voor. “Glossy oogleden en lippen zijn ook een eenvoudige manier om een verfijnde, trendy look te krijgen.