Skip to main content

Hier is nieuwe make-up van SHISEIDO: De producten die alles veranderen

Malena Harbers | Editor’s Picks | jun. 10, 2019
Gerelateerde artikelen
Editor’s Picks
Het Inks Make-upassortiment - featuring Banks - Wat je nu moet weten
Editor’s Picks
Doornroosje: Waarom slaap de nieuwe heilige graal is
Editor’s Picks
Future Solution LX: De schat in elke fles

J Beauty is een wereldwijd fenomeen geworden. En daar is een goede reden voor. Japanners staan bekend om hun subtiele benadering van beauty waarbij ze geavanceerde wetenschap en binnenlandse ingrediënten combineren met traditioneel vakmanschap en ongeëvenaarde kwaliteit. Het is dan ook geen wonder dat de nieuwste make-up must-haves van SHISEIDO heldere, krachtige pigmenten zijn die verrassend licht aanvoelen en makkelijk op meerdere manieren te gebruiken zijn. Tot ziens over-the-top glitterlippen en met bladgoud versierde oogleden. Hierdoor is de nieuwe make-upcollectie van SHISEIDO - een zeer begeerde collectie voor wangen en lippen, maar ook voor wenkbrauwen en wimpers in wel 135 kleuren – zo “buzz” waardig.

De innovatie ligt in de formules, geïnspireerd door de baanbrekende wetenschap uit de beroemde laboratoria van SHISEIDO. Gewichtsloze formules in vier opnieuw ontwikkelde texturen: samengestelde Dews, Gels, Powders en Inks. Kleuren zijn niet voelbaar, maar bieden frisse pigmenten die knallen. Het is alsof je in het echte leven je eigen FaceTune "detail”-tool hebt.

Ondanks de nieuwe ontwikkelingen is de collectie stevig geworteld in oude Japanse tradities. Textuur is belangrijk in Japan en het draait allemaal om het licht houden. Gel, melk en emulsie (allemaal belangrijk in de Japanse huidverzorging) hebben de vorm van luchtige mousses, ademende poeders en transparante gel-achtige crèmes als het gaat om formules van make-up, en zijn bedoeld om in lagen aan te brengen voor een zachtere of fellere kleur. Hier is het definitieve J beauty make-uptasje uit de nieuwe collectie die je gelijk wilt hebben.

'Dew' het gewoon

Als er een product is waar je niet zonder kan, is dit het. SHISEIDO Aura Dew Face, Eyes, Lips is de ultieme, multifunctionele highlighter die een echt natuurlijke uitstraling creëert die van binnenuit lijkt te komen en die urenlang blijft zitten. Het komt allemaal neer op de ingenieuze “clarity matrix”, een glinsterend mengsel van ultrafijne Japanse parels (gekozen uit drie kleuren: roze, zilver en goud), verwerkt in een transparante, zachte productbasis zodat ze het licht op de huid beter kunnen reflecteren. Dep het met je vinger op je cupidoboog of gebruik een platte kwast om het blenden richting de hoge punten van je gezicht voor een flatteus en stralend effect.

Water werkt

De SHISEIDO VisionAiry Gel Lipsticks met 15 procent water koelen lippen als ze ermee in contact komen en bevatten een nooit eerder gebruikte combinatie van agaragar, klei en copolymeer gels (die tot nu toe niet verenigbaar waren) voor hydratatie en langhoudende kleur die blijft zitten. De namen van de kleuren zijn geïnspireerd op het moderne Tokyo (Bullet Train is de ultieme oudroze kleur voor bureau-tot-dansvloer). De lipstick heeft een slanke kogel-vorm om de kleur nauwkeurig aan te kunnen brengen. Deze lijn ga je jarenlang gebruiken.

Poeder opnieuw gedefinieerd

Wat de filters van Instagram nu voor ons doen, deed het 7 Colors Powder van SHISEIDO al voor Japanse vrouwen toen het in 1917 werd ontwikkeld om met verschillende lichtomstandigheden te spelen. Als aanvoerder van nog meer technologische doorbraken, dagen SHISEIDO Minimalist Whipped Powder Blush en SHISEIDO ModernMatte Powder Lipstick uit hoe traditionele poeders voelen. De blush verandert van een luchtige mousse in een vederlicht poeder als het op de huid smelt waar het acht uur lang een intense kleur geeft. De lipstick voelt smeert echter uit als een balm en verandert in een poederfinishachtig vlek dankzij de bolvormige pigmenten die in een ultra-doorzichtige basis zijn verwerkt.

Water werkt

De SHISEIDO Kajal InkArtist, een kajal, liner, oogschaduw en wenkbrauwpotlood in één, tilt het concept van gemakkelijk aan te brengen make-up naar een heel nieuw niveau. Met de spits toelopende punt wordt aanbrengen langs de waterlijn een koud kunstje. Daarbij zorgt de ingebouwde slijper ervoor dat de punt in perfecte vorm blijft. Je hebt even de tijd om de kleur bij te werken of te blenden, voordat deze romige kleur urenlang blijft zitten. Kleuren als Gunjo Blue of Kabuki White verwijzen naar iconen van het oude en moderne Japan en geven de toon aan om een dramatische look te creëren als ze over de oogleden of wenkbrauwen worden aangebracht. Je zult hier veel aan het Japanse iki-concept hebben. Bij deze oude schoonheidsovertuiging gaat het erom er moeiteloos elegant of chique uit te zien. Dus kies een element gelaatstrek om eruit te laten springen en houd de rest van je gezicht kaal.